Meet the drill instructor: Hardwig Aerts

Meet the Drill instructor is een reeks artikels over de drill instructeurs die je op Battle Ready Class 002 'lichtjes' zullen aanmoedigen. Niet dat deze achtergrondinformatie Battle Ready gemakkelijker zal maken voor je. Integendeel, verwacht geen warm welkom op zaterdag tijdens Battle Ready Class 002. Onze drill instructeurs zullen er alles aan doen om ons Navy Seal bootcamp zo ver mogelijk van een huiselijke sfeer te toen aanvoelen. 

Belangrijk om niet te vergeten: dit is een rol, onze drill instructeurs zijn getrainde mensen en beschikken over een heel arsenaal van tools om jouw die dag een optimale ervaring te geven gaande van ongemakkelijke situaties creeëren tot aanmoediging wanneer dat nodig is. Je kan er echter gerust zijn dat een drill instructeur nooit ongepaste aanrakingen zal maken!

Drill instructor: Hardwig Aerts (Marketing eindverantwoordelijke/Personal trainer)




If you are going through hell, keep going!

In het dagelijks leven is de 32-jarige Hardwig Aerts Marketing eindverantwoordlijke  bij Anglo Parts NV. Daarnaast is hij ook actief als personal trainer en vechtsportinstructeur bij Spartiates Academy waar hij ook de oprichter van is.



Path of the warrior
Vanaf jonge leeftijd was Hardwig al geïnteresseerd in verhalen van de Oude Grieken zoals Hercules, Jason, Achilles en Hektor... Dat heeft er altijd al ingezeten. De eerste stap in het worden van een krijger was het volgen van gevechtsport. Dus op 6-jarige leeftijd begon het met Karate.  Vervolgens passeerden er een hele batterij van gevechtsporten zoals: Wing Chun, Hapkido, Muay Thae, MMA,...  de revue. Op 20-jarige leeftijd kwam dan ook het inzicht dat niet enkel het Oosten gevechtsporten had maar dat er evengoed gevechtsport in het Westen was. Zo trainde hij ook bij Swarta, een vereniging die zich specialiseert in Middeleeuwse krijgskunst. Later sloot hij zich aan bij het onderzoek naar Pankration ofwel de gevechtsport van de oude Grieken alsook Ars Dimicandi of gladiatoriale vechtsporten. Dit alles werd aangevuld met coaching door bekende fitness-trainers: Greg Plitt  RIP (covermodel Mens Health/personal trainer), Tyrone Bell (trainer cast Spartacus tv-serie) en Sealfit Academy.  Daarop startte hij Spartiates Academy, een school voor moderne krijger-atleten, vormgegeven naar de moderne Spartanen, the Navy Seals, die volgens oeroude Spartaanse waarden trainen. Bij Spartiates Academy worden loodzware fysieke workouts aangevuld met gevechtsport en warrior yoga.  Verder worden er ook voldoende aandacht gegeven aan aanvullende sporten zoals lopen, zwemmen om allround krijger-atleten te kweken waar geen uitdaging te groot voor is. 






Als tip wil Hardwig het volgende graag meegeven aan de kandidaten voor Battle Ready Class 002: "Denk vooral na over het waarom je Battle Ready wil voltooien en hou dat doel voor ogen. Het is een zeer duidelijke waarom die je door de moeilijke momenten helpt en dit advies telt niet enkel voor Battle Ready!"

Reacties

Populaire posts van deze blog

Meet the Drill Instructor: Ivano Turelinckx

Battle Ready prep: Workout of the day