Meet the Drill Instructor: Ivano Turelinckx

Meet the Drill instructor is een reeks artikels over de drill instructeurs die je op Battle Ready Class 002 'lichtjes' zullen aanmoedigen. Niet dat deze achtergrondinformatie Battle Ready gemakkelijker zal maken voor je. Integendeel, verwacht geen warm welkom op zaterdag tijdens Battle Ready Class 002. Onze drill instructeurs zullen er alles aan doen om ons Navy Seal bootcamp zo ver mogelijk van een huiselijke sfeer te toen aanvoelen. 

Belangrijk om niet te vergeten: dit is een rol, onze drill instructeurs zijn getrainde mensen en beschikken over een heel arsenaal van tools om jouw die dag een optimale ervaring te geven gaande van ongemakkelijke situaties creeëren tot aanmoediging wanneer dat nodig is. Je kan er echter gerust zijn dat een drill instructeur nooit ongepaste aanrakingen zal maken!

Drill instructor: Ivano Turelinckx (Personal trainer/ex-speciale eenheid)



If you can dream it, you can do it!

In het dagelijks leven is de 43-jarige Ivano Turelinckx all round operator bij Janssens Pharmaceutica. Daarnaast is hij ook actief als personal trainer en vechtsportinstructeur op zelfstandige basis. Ivano heeft echter niet altijd bij Janssens Pharmaceutica gewerkt. Hij is als luchtfuselier doorgegroeid tot Air Commando en vervolgens sectie commandant geworden. Verder was hij ook verantwoordelijk voor de persoonlijke bescherming van een diplomaat. 



Enter the dragon
Ivano begon al op jonge leeftijd met gevechtsport, deels door de films van Bruce Lee en Karate kid. En wat begon als wat straatvechten met een nonkel groeide al snel uit tot Karate en 3de dan graad Jiu Jitsu. Verder is Ivano ook geschoold in zowel Wing Tsun Ebmas als Jeet Kune Do instructeur. Hij heeft ook ervaring in MMA en Doce Pares Eskrima en is voormalig country director van WKFS mesvechten. De volgende stap in zijn vechtsport carrière was opklimmen tot lead instructor van Defence Lab Kempen en sinds kort oprichter van Titan Combatives, zijn eigen stijl. Dit is een mix van al de opgedane ervaring en technieken die bewezen en getest zijn. Hierin zit ook een onderdeel gewapend vechten, namelijk Titan Chapter: Nickelstick Balintawak Eskrima . Door de jaren heen heeft Ivano over heel de wereld een heleboel mensen getraind waaronder ook veel niet-burger studenten.



Als tip wil Ivano het volgende graag meegeven aan de kandidaten voor Battle Ready Class 002: "Focus on your goals and you will make it".



Reacties

Populaire posts van deze blog

Battle Ready prep: Workout of the day