Hoe een onverslaagbare warrior spirit ontwikkelen?

Een onverslaagbare warrior spirit ontwikkelen is de heilige graal van Spartiates Academy. 

Maar hoe kweek je deze onverslaagbare warrior spirit dan? Wij geloven sterk in de dezelfde  principes die de Navy Seals aangeleerd krijgen, namelijk de 5 gebieden trainen: fysiek, mentaal, emotioneel, intuïtief en spiritueel. Je kan niet zeggen: vandaag ga ik enkel het fysieke gedeelte trainen, morgen train ik het mentale wel. Een onverslaagbare warrior spirit kweken doe je door telkens al deze 5 gebieden te trainen en deze op cruciale momenten te testen.

Zo een test zal jij krijgen tijdens Battle Ready Class 002... Wij gaan kijken hoe sterk jouw innerlijke warrior spirit is. Met behulp van, maar niet beperkt tot: fysieke oefeningen, rookmachines, megafoons, lawaai, koudwaterbaden, zand, watersproeiers,... gaan wij kijken of jij kan blijven doorgaan, kan overleven, en zelfs kan openbloeien samen met je teamgenoten. 




Hoe een onverslaagbare warrior spirit krijgen:
Hoewel het zeer moeilijk is om een onverslaagbare warrior spirit te trainen zijn er een aantal manieren, karaktereigenschappen die je kan trainen. Op die manier kan je de onverslaagbare krijger spirit in jezelf cultiveren.




Totale aanwezigheid:
Eerst en vooral moet je jezelf trainen in TOTALE AANWEZIGHEID - 100% bewust zijn, in het hier en nu. De toekomst en het verleden bestaan niet in het nu. Het verleden is een herinnering en de toekomst is een visie. Door simpelweg in het nu te leven elimineren wij onzekerheid en analyse verlamming. Door in het nu te leven geven we onze onverslaagbare warrior spirit kracht. Dat klinkt misschien simpel, maar helaas, in de praktijk is het dat helemaal niet. Denk bijvoorbeeld maar aan een lange afstandsloper die met zijn huishoudelijke taken inzit tijdens het lopen. 

De drie tools die wij gebruiken om in het NU te leven zijn: onze ademhaling tellen, een positieve en krachte mantra reciteren: (feeling good, looking good, ought-a be in Hollywood - easy day, Hooyah of I got it zeggen terwijl je iets ongelofelijk moeilijk aan het doen bent) en het breedbeeld visie beoefenen (later meer daarover)



Angst verwijderen:
Vervolgens is het nodig om je angsten weg te nemen, let op: we gebruiken hier expres angst wegnemen, niet angst overwinnen. Denk even na over volgende zin. Angst bestaat enkel in het gat tussen wat wij geloven dat waar is en wat wij geloven dat niet waar is. Des te groter dat gat, des te groter onze angst. We moeten het gat verkleinen tussen het bekende en het onbekende, door onze focus op het hier en nu te leggen. We kunnen datzelfde gat ook verkleinen door onze kritieke openingen dicht te zetten. Onze kritieke openingen dichtzetten betekent letterlijk: datgene onder de knie krijgen dat mogelijk kritiek falen veroorzaakt. Hoe bedoel je? In het leven is het belangrijk dat je beseft dat je niet alles moet kunnen of onder de knie hebben, enkel datgene dat belangrijk voor je is. Dit is waarom we Combat Defense en an attacking mind aanleren in onze club. Wij willen zeker zijn dat net op die momenten die het het meest cruciaal zijn in ons leven, bv. wanneer de levens van onze geliefden in gevaar zijn, dat wij dan met de dreiging om kunnen gaan. En op dat moment dus niet inzitten met verlies van lijf of leden.

Niet-afhankelijk zijn:
Niet-afhankelijk zijn is een andere manier om het gat van angst te verkleinen. Niet-afhankelijk van zaken in het leven te zijn is het doel van vele Oosterse gevechtsporten en tradities. Niet-afhankelijk zijn kan je perfect beoefenen om te beginnen met je eigen persoonlijke spullen. Als je niet-afhankelijk bent van iets heb je ook geen schrik om datgene te verliezen. Het gemakkelijke is: dit is iets dat je overal kan trainen met wat creativiteit: heb je het gevoel afhankelijk te zijn van je smartphone, las dan momenten in dat je deze afzet, is dat moeilijk? Voor sommigen niet, voor anderen kan dit echter een zeer moeilijke uitdaging zijn.



Arendsoog of Hyperfocus:
Het arendsoog is je focus leggen op één ding en al het andere in de achtergrond laten verdwijnen. Eens gefocust op je doel of actie, plaats je al je fysieke, emotionele, cognitieve, acties richting dat doel. Er zijn geen toegevingen en opgeven bestaat niet langer in het bereiken van je doel. Inbeelden dat je ogen laserstralen afvuren (spirit eyes) is trouwens een veelgebruikte techniek om arendsoog aan te leren. Arendsoog vraagt om selectief te zijn in de informatie die we laten binnenkomen. Enkel datgene dat belangrijk is om je doel te halen komt erdoor. Wederom, simpel gezegd, minder simpel om uit te voeren.



Totale toewijding:
Totale toewijding hangt nauw samen met arendsoog. Totale toewijding vraagt om discipline en moed en strakt zich uit over taak en team. Bij totale toewijding bestaat geen misschien of proberen. Totale toewijding vraagt om eerst de bouwstenen te leggen van welke doelen echt belangrijk zijn voor u na zelfreflectie en meditatie. Dan, wanneer de beslissingen gemaakt zijn en de stap gezet is (bv. het bestellen van het ticket voor Battle Ready Class 002) kom je in het land van totale toewijding naar je taak, team of jezelf. Er is geen discussie mogelijk over opgeven. Er is geen stap terug!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Meet the Drill Instructor: Ivano Turelinckx

Battle Ready prep: Workout of the day